theorie examen oefenen

21 januari 2020 by Kenneth Postema with 0 comments

Theorie examen oefenen? 5 tips.


5 tips voor jouw auto theorie examen 

Wanneer je jouw autorijbewijs wil halen zal je eerst het theorie examen moeten halen. Je mag namelijk geen praktijkexamen afleggen zonder je theorie op zak. Vele mensen zijn zenuwachtig en bang voor het theorie examen, maar dat is niet nodig. Met de onderstaande tips weet jij hoe je je moet voorbereiden, waar je op moet letten en heb je het theorie examen zo gehaald. 

1. Begin op tijd met leren 

Vele mensen onderschatten het theorie examen, waardoor het leren wordt uitgesteld. Er zijn verschillende manier om te leren voor het theorie examen. Kies wat het beste bij jou past. Zo kan je bijvoorbeeld theoriecursussen volgen bij jouw rijschool, zelfstandig leren uit een theorieboek of je bezoekt een theoriecursus waar je vaak op dezelfde dag klaargestoomd wordt voor het examen. Wanneer je liever uit een boek leert kan je gebruik maken van een tweedehands exemplaar. Let wel op dat het boek niet te oud is. Verkeersregels veranderen namelijk vaak, waardoor je misschien oude regels leert die niet meer van toepassing zijn. Wel is het verstandig om van tevoren je theorie examen aan te vragen. Zo weet je naar welke datum je moet toewerken en hoelang je de tijd hebt om te leren. Hierdoor kan je ook makkelijker een planning maken en de hoofdstukken verdelen over de tijd die je hebt.  (Gratis theorie examen oefenen? Klik hier.)

2. Weet hoe je examen is opgebouwd 

Het examen bestaat uit 3 onderdelen. Namelijk gevarenherkenning, kennis en inzicht. Het is handig om je theorie examen in deze 3 onderdelen te oefenen tot je elk onderdeel voldoende onder de knie hebt. Bij gevarenherkenning wordt gekeken of je gevaar herkent en wat je moet doen in een gevaarlijke situatie. Bij kennis wordt gekeken of je belangrijke regels kent, denk aan bandenspanning, bandenprofiel etc. Bij inzicht moet je kunnen aantonen dat je de regels kunt toepassen en daardoor de juiste beslissing kan nemen. 

3. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen 

De kennis die je tijdens het leren voor je theorie examens opdoet kan je gemakkelijk in de praktijk toepassen. Door de geleerde stof in de praktijk toe te passen onthoud je de stof ook beter en kan je gemakkelijker je theorie examen behalen. Toets wanneer je genoeg hebt geleerd jouw kennis door middel van oefen examens. Dit kan je vaak online doen. Door het maken van een oefenexamen  om je er ook achter hoe ver je bent. Maak je te veel fouten tijdens het oefen tentamen? Pak dan nog eens de stof erbij en neem die weer goed door. Probeer het daarna weer met een andere online oefen examen. 

4. Begeleid examen afleggen 

Heb je autisme of extreem last van faalangst? Dan heb je bij het CBR recht op extra tijd bij je theorie examen. 

5. De dag van het examen 

Zorg er voor dat je op de dag van je examen uitgerust bent en niet opeens andere dingen gaat eten of drinken. Drink je nooit koffie? Doe dit dan ook niet op de dag van je examen. Het kan een negatief effect hebben.

Wil jij online theorie examens oefenen? Klik hier om GRATIS te oefenen.

Leave Comment