[section label=”Media Right” bg_color=”rgb(255, 255, 255)” bg_overlay=”rgba(255, 255, 255, 0.85)” padding=”60px”]
[col span=”6″ span__sm=”12″ align=”left”]

Theoriecursus vrachtwagen

Wellicht leg je al jaren wat kilometers af in de auto en heb je al vele snelwegen en autowegen gezien. Toch is een vrachtwagen een heel ander verhaal. Niet alleen door het formaat, maar ook door de regelgeving omtrent deze enorme voertuigen is het van belang dat je de tijd neemt om je de theorie van de vrachtwagen eigen te maken. Wanneer je er namelijk voor gekozen hebt een vrachtwagen te willen bestuderen begint het met het oefenen van de theorie van de vrachtwagen en het word je aangeraden om dit door middel van een theoriecursus voor de vrachtwagen te doen.

Een cursus geeft vaak onverwachte helderheid

Je hebt besloten om een theorie examen voor de vrachtwagen aan te vragen. Dan is het verstandig om naast de eigen kennis van de theorie van de personenauto ook een theoriecursus voor de vrachtwagen te starten. Je kan uiteraard wel veel zelf doen door middel van een boek of video’s en instructies online, echter kan je ook een tunnelvisie hebben door kennis die je al hebt opgedaan en kan een docent je juist uit deze tunnel helpen. Soms zie je zelf namelijk niet de fouten die je jezelf hebt aangeleerd juist door dat ze al zo lang in je systeem zitten. Een docent kan je in een theoriecursus voor de vrachtwagen wijzen op de verschillen die er wezenlijk zijn en waar je je systeem dient te doorbreken wil je dit examen goed kunnen voltooien.

De praktijk en theorie gaan hand in hand

Zoals je weet zijn er vaak in een cursus handige oefeningen die aangeboden worden om bepaalde knelpunten of veel voorkomende fouten te elimineren. Misschien betreft het met name de maximum snelheid of juist de hoogte van het voertuig waar je extra rekening mee dient te houden. Wanneer je deze vrachtwagen theorie tot je hebt genomen is het ook erg goed toepasbaar in de praktijk. Want knel zitten met een vrachtwagen onder een viaduct of te lage tunnel is niet alleen heel onprettig het is ook een zeer kostbare aangelegenheid die voor een flinke ravage kan zorgen. Hier heb jij niet alleen last van, maar alle weggebruikers zullen hier de dupe van worden.

Hoog gezeteld over iedereen uit kijken

Het feit dat je in een vrachtwagen veel hoger zit wil niet zeggen dat je op de andere weggebruikers neer mag kijken. Natuurlijk doe je dit wel letterlijk, daar valt immers niets aan te doen. Echter dien je het niet figuurlijk te doen, want je formaat maakt je niet belangrijker dan een ander. Je neemt vooral meer ruimte in en dient daardoor juist meer rekening te houden met de andere weggebruikers en zij niet zozeer meer met jou. Jij bent de olifant van de weg, die niet over de anderen waakt, maar juist voor ze. Ook deze zaken zullen uitgebreid aan bod komen binnen een theoriecursus van de vrachtwagen. Die is dus breder dan enkel de theorie uit het boek, maar net zo breed als een vrachtwagen zou je kunnen stellen.

[/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”2887″ depth=”2″] [/col]
[/section] [message_box bg_color=”rgb(74, 74, 74)” padding=”36″]
[col span=”7″ span__sm=”12″]

ADd a callout header here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

[/col] [col span=”5″ span__sm=”12″ align=”right”] [/col]
[/message_box]